Κάθε χρόνο 300 άτομα έρχονται εδώ για να βρουν το ταίρι τουςΔήμητρα Μποφυλάτου - Ελεύθερος Τύπος - Νοέμβριος 2014


«Κάθε χρόνο 300 άτομα έρχονται εδώ για να βρουν το ταίρι τους»


ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 25-37 ΕΤΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ

Οικονομικός σύμβουλος γνωστής πολυεθνικής εταιρίας, 38χρονος, εξαιρετικά έξυπνος, με χιούμορ, ευγενής, με πολλά ενδιαφέροντα, μελαχρινός, αθλητικός, με οροφοδιαμέρισμα, μαγαζί, εξοχικό, μηνιαίο μισθό 3.000 ευρώ, Ι.Χ., επιθυμεί γνωριμία γάμου με κυρία έως 35 ετών, σοβαρή, κοινωνική, ευχάριστη, όμορφη. Μόνο σοβαρές προτάσεις».
Εν έτει 2014 τα συνοικέσια συνεχίζουν να είναι της μόδας, μόνο που πια δεν γίνονται από συγγενείς και φίλους αλλά από εξειδικευμένους ψυχολόγους. Τα dating clubs (γραφεία συνοικεσίων) αντικατέστησαν επάξια τις προξενήτρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που απευθύνονται σ’ αυτά προκειμένου να βρουν το ταίρι τους είναι 25-37 ετών.
Τα «σφιχτά» ωράρια και η μοναξιά ωθούν πολλούς ανθρώπους να αναζητήσουν το αμόρε τους απευθυνόμενοι στους ειδικούς, καθώς συνήθως διστάζουν να μοιραστούν τα προσωπικά τους με τον οικογενειακό ή το φιλικό περίγυρό τους, αφού η προκατάληψη καλά κρατεί…

«Τον κατάλληλο…»
Tο «One Plus One Dating Club» ακολουθεί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές στον τομέα των γνωριμιών. Δημιουργός του είναι η ψυχολόγος Ελένη Καστρησίου, η οποία έχει διαγράψει πολύχρονη καριέρα στο Σικάγο και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα αξιολόγησης σχέσεων και επιλογής συντρόφου. Οπως δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, φέρνει σε επαφή άτομα που έχουν αρκετές ομοιότητες στον ψυχισμό τους, διότι η συμβατότητα είναι βασικό κριτήριο για τη διάρκεια μιας σχέσης.
«Είμαστε ένα σύγχρονο γραφείο γνωριμιών, πλαισιωμένο από σύμβουλους σχέσεων και ψυχολόγους με σπουδές, εμπειρία και άδεια εργασίας στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Δεν είμαστε ένα πατροπαράδοτο γραφείο συνοικεσίων. Μοναδικός στόχος μας είναι να βρούμε τον κατάλληλο σύντροφο για εκείνον που απευθύνεται σε εμάς. Πιστεύουμε ότι η ευτυχία του ανθρώπου καθορίζεται από τις προσωπικές σχέσεις πολύ περισσότερο από την επαγγελματική επιτυχία», αναφέρει.
Ποιοι απευθύνονται όμως στο γραφείο γνωριμιών της Ελ. Καστρησίου; «Εχουμε σταθερά 450 μέλη, τα οποία ανανεώνονται. Περίπου 300 άτομα έρχονται κάθε χρόνο σε εμάς, με σκοπό να δημιουργήσουν μια σοβαρή σχέση. Μετά τα 50 οι περισσότερες πελάτισσες είναι γυναίκες, ενώ οι άνδρες που απευθύνονται εδώ είναι συνήθως νέοι, ηλικίας 25-37 ετών. Οι νεότεροι άνδρες χρειάζονται κυρίως προσωπική καθοδήγηση, διότι αναζητούν μια σοβαρή σχέση χωρίς όμως να γνωρίζουν ακριβώς τι θα πει αυτό. Τους βοηθάμε να δημιουργήσουν μια αντικειμενική εικόνα του εαυτού τους και να είναι ρεαλιστές σ’ αυτό που ψάχνουν».
Το «κλειδί» της επιτυχίας, σύμφωνα με την Ελ. Καστρησίου, είναι η προπόνηση σχέσεων (relationship coaching), η οποία βοηθάει τους ελεύθερους που αναζητούν ταίρι να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις ανάγκες τους. «Ενισχύουμε τη δυνατότητά τους να επιλύσουν τυχόν προβλήματα της συμπεριφοράς τους και τους βοηθούμε σε πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, που θα συμβάλουν στη βελτίωση της εικόνας και της εμφάνισής τους, ώστε να δημιουργήσουν μια θετική πρώτη εντύπωση», δηλώνει.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ελ. Καστρησίου, σε αντίθεση με την ψυχανάλυση, o ενδιαφερόμενος που συνεργάζεται με σύμβουλο σχέσεων βλέπει άμεσα αποτελέσματα: «Κάθε συνάντηση διαρκεί μία ώρα και συνήθως δεν απαιτούνται περισσότερες από 3-4 συναντήσεις για να είναι σε θέση να προχωρήσει θέτοντας νέους στόχους».
Θα περίμενε κανείς σε μια εποχή οικονομικής κρίσης οι ελεύθεροι να αναζητούν ένα ταίρι ευκατάστατο και έτσι να έχουν αυξηθεί τα αιτήματα που σχετίζονται με παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Κι όμως, άλλα είναι τα κριτήριά τους, σύμφωνα με τη Ελ. Καστρησίου: «Ερχόμενοι εδώ, μερικοί θέτουν πάρα πολλά κριτήρια και αυτό δεν τους βοηθάει να είναι ανοιχτοί ώστε να βρουν το ιδανικό ταίρι. Τα πιο συνηθισμένα κριτήρια είναι το κάπνισμα, η οικογενειακή κατάσταση (κυρίως το εάν υπάρχουν ή όχι παιδιά από προηγούμενο γάμο) και η φιλοζωία».


«Ισχυρές αξίες»
Το «One Plus One Dating Club» ξεκίνησε από το Σικάγο και το χρησιμοποιούν κυρίως Ελληνες ομογενείς που θέλουν να έρθουν σε επαφή με άλλους συμπατριώτες τους, λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η σύμβουλος σχέσεων Σέλλια Τζώρτζες: «Βοηθάμε τους ανύπαντρους Ελληνες που θέλουν να συνάψουν γάμο με Ελληνίδα να διατηρήσουν τις οικογενειακές αξίες. Από την εμπειρία μου, βλέπω πως οι Ελληνες που επιλέγουν… παπούτσι από τον τόπο τους έχουν ισχυρότερες οικογενειακές αξίες και τους είναι πιο εύκολο να βρουν τον έρωτα στα μάτια ομοεθνούς τους, απ’ ό,τι με κάποιον με τον οποίο δεν μιλούν την ίδια γλώσσα».
Η Σ. Τζώρτζες εξηγεί πώς λειτουργεί το γραφείο γνωριμιών: «Χρησιμοποιούμε ένα πρόγραμμα διαδικτυακών γνωριμιών, που δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα πρόσβασης στην ασφαλέστερη τράπεζα πληροφοριών. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορούν να περιηγηθούν τα προφίλ των μελών και να αναζητήσουν γνωριμία με κάποιο από αυτά. Κατά την εγγραφή ενός νέου μέλους στην Online Plus υπηρεσία, ζητάμε να μας αποσταλεί η πίσω σελίδα της ταυτότητας και με αυτόν τον τρόπο πιστοποιούμε ότι όλα τα προφίλ αντιπροσωπεύουν αληθινούς ανθρώπους».
Σε αντίθεση με όσα ισχύουν για τις γνωριμίες μέσω Διαδικτύου, οι ενδιαφερόμενοι δεν επιτρέπεται να επικοινωνούν μεταξύ τους online. Η Σ. Τζώρτζες εξηγεί το λόγο: «Πιστεύουμε στην ασφαλή επικοινωνία δύο ενηλίκων που αναζητούν μια σοβαρή σχέση και θεωρούμε πως η επικοινωνία πρέπει να γίνεται από κοντά».
Στις εκδρομές που διοργανώνει το «One Plus One Dating Club» στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ελ. Καστρησίου, γίνονται οι περισσότερες γνωριμίες, αφού κοντά στη φύση και απαλλαγμένοι από προθεσμίες και εργασιακή πίεση οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ανοιχτοί. «Στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στον ποταμό Λάδωνα και οι ελεύθεροι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά κάνοντας ράφτινγκ, τοξοβολία και αναρρίχηση, ενώ θα απολαύσουν όλοι μαζί μπάρμπεκιου και καφεδάκι», αναφέρει, διευκρινίζοντας πως αυτού του τύπου οι εκδρομές κάνουν θραύση στις ΗΠΑ.

Δεν κάνουμε διακρίσεις όσο αφορά τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την αναπηρία.

Πέρα από την έντονα χιουμοριστική μου διάθεση ήταν μια άκρως επιτυχημένη βραδιά.

Συγχαρητήρια για την προσεκτική επιλογή των συμμετεχόντων.

Σεμίνα, 44 ετών,Ελ.Επαγγελματίας

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου προσφέρατε. Γνωρίζετε ήδη

ότι η προσπάθεια σας απέδωσε στην περίπτωση μου

Αλέξανδρος, 55 ετών, Συγγραφέας

Το τελευταίο ραντεβού εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο από καλό, και πλέον

είμαστε ζευγάρι με τον άνθρωπο αυτόν. Ευχαριστώ θερμά!

Μαρίνα, 34 ετών,Ιδ. Υπάλληλος

Ευχαριστούμε, πού μας θυμίσατε τη χαρά,

το γέλιο και όσα θρέφουν τη ψυχή.

Βαλεία, 41 ετών,Ελ.Επαγγελματίας , Πειραιά.

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα με βοηθούσε ένα γραφείο γνωριμιών στην Ελλάδα,
αλλά το One Plus One έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση
που συστήνει τα μέλη μεταξύ τους και είπα να το δοκιμάσω!
Τους ευχαριστώ θερμα για την γνωριμία που άλλαξε τη ζώη μου...

Ελένη, 36 ετών Κέντρο  Αθήνας

Επιτέλους μια διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών που είμαι απόλυτα σίγουρη ποιον θα συναντήσω πριν τον συναντήσω. Και σας ενημερώνω ότι με όποιον βγήκα είχα πολλά κοινά και ότι τώρα τελευταία νομίζω ότι έχω βρει τον άνθρωπο που έψαχνα. Θα δείξει, όμως σας ευχαριστώ, ...μετά από τόση ταλαιπωρία σε άλλα dating sites…

Κατερίνα Α. Ιδιωτική υπάλληλος 41 ετών

Αν και πλησίασα το γραφείο σας με ενδοιασμούς και αναστολή, με εντυπωσίασε ο επαγγελματισμός σας και η βοήθειά σας για την «επιλογή συντρόφου» και πραγματικά μέσω των συνεδριών που είχα μαζί σας κατάφερα να καταλάβω τα λάθη που είχα κάνει στο παρελθόν και να κατορθώσω να διακρίνω τον άνθρωπο που μου ταιριάζει πραγματικά.  Η Τ. και εγώ κλείσαμε δέκα μήνες σχέσης  και σκεφτόμαστε σοβαρά να...  
Σας ευχαριστώ

Νίκος Δ. Δικηγόρος 39 ετών

Σας ευχαριστώ που με καλέσατε στο πάρτυ σας και που πριν ακόμη γίνω μέλος σας με γνωρίσατε σε τόσο αξιόλογα άτομα.

Άννα Μαρία Α. Συμβολαιογράφος 31 ετών

Συγχαρητήρια για το γραφείο σας. Γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα και μου αρέσουν πολύ οι εκδρομές που κάνετε, είναι πολύ ψαγμένες και οργανωμένες. Πάντα τέτοια να οργανώνετε, μην αλλάξετε τίποτα... (θέλω rafting ξανά και σύντομα)

Πάνος Σ. Μουσικός, 42 ετών

Με δύο γάμους στη πλάτη και 35 χρόνια στο εξωτερικό δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να γνωρίσω σύντροφο στην Ελλάδα που θα μου άλλαζε τόσο πολύ τη ζωή προς το καλύτερο. Πολλά ευχαριστώ

Γιώργης Ξ. Πολιτικός μηχανικός, 54 ετών

Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο  χρόνο που μου διαθέσατε και περισσότερο για τον σύντροφο που γνώρισα μέσα από το γραφείο σας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις του γραφείου σας στο internet και θα σας είμαι πάντα ευγνώμων γιατί χωρίς εσάς δεν θα γιόρταζα σήμερα τα τέταρτα γενέθλια της κορούλας μας...

Αλεξάνδρα Λ.,  φωτογράφος, 43 ετών

Θέλω να σας συγχαρώ διότι από την περιήγηση μου στα προφίλ των μελών σας, βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα πρόσωπα που σημαίνει οτι προσπαθείτε για την διατήρηση του επιπέδου αυτού!
και να σας ευχαριστήσω που με αποδεχτήκατε στην ομάδα σας .

Άννα, 49 ετών, Πολιτικός Μηχανικός

Τις καλύτερες γνωριμίες και φιλίες με άτομα με επίπεδο έκανα μέσω του oneplusone

Δέσποινα 40 ετών, δημοσιογράφος

"Το OnePlusOne και η εξαιρετική ομάδα που το δημιούργησε, με βοήθησε να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους και έδωσε αισιοδοξία και ελπίδα στην αισθηματική μου ζωή! Σας ευχαριστώ από καρδιάς"

Έλενα, 40 ετών, ιδιωτική υπάλληλος

..θα ήθελα επιπλέον να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή μου στο one plus one, καθώς μέσω αυτού μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μερικές ενδιαφέρουσες γνωριμίες, που τις χαρακτήριζαν η ποιότητα και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.

Σας ευχαριστω κ πάλι για τον χρόνο που μου αφιερώσατε, τόσο εδώ, όσο κ στο γραφείο, κάνετε σημαντική κ ουσιαστική δουλειά, και χάρηκα πραγματικά για την γνωριμία!

ΒB, 52 ετών

Διεύθυνση (Ελλάδα)


Διεύθυνση (ΗΠΑ)

101 W. North Ave.
Chicago, Illinois 60610

+1 (312) 995-0323
chicago@oneplusone.gr

Newsletter

Το one plus one ανανεώθηκε και σας προτείνει ακόμα περισσότερους τρόπους για να γνωρίσετε το σύντροφο σας, αλλά και να διασκεδάσετε!