Τα μυστικά του έγγαμου βίου

Τα μυστικά του έγγαμου βίου

ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ - Μάϊος 2011

Από την Ιωάννα Λαϊνη-Με τη συνεργασία της κλινικής ψυχολόγου και συμβούλου γάμου, Λένας Καστρησίου, Med., Psy.D

Όλοι θυμόμαστε τη στιγμή εκείνη, που γνωρίσαμε το/τη σύντροφό μας και δημιουργήσαμε σχέση. Η σχέση αυτή υποσχέθηκε όνειρα, ευτυχία, πολλούς απογόνους αλλά και ένα ισχυρό δέσιμο ανάμεσα σε εσάς και το/τη σύντροφό σας, με τα δεσμά του γάμου. Και γάμος σημαίνει να δέχεσαι και τα «καλά» αλλά και τα «κακά» της συμβίωσης.

Η επιτυχία ενός γάμου δεν μπορεί να κριθεί μόνο από τα συναισθήματα που τρέφουν δύο άνθρωποι. Η εγρήγορση όπως και η επίμονη προσπάθεια είναι απαραίτητα για να μπορούμε να υποστηρίξουμε καθημερινά και για πάντα την αγάπη στη σχέση μας με το/τη σύντροφό μας αλλά και να καταφέρνουμε να υπερνικάμε τις όποιες αντιξοότητες.

12 «συστατικά» … γάμου!

 • Γονείς και πεθερικά. Μακριά και αγαπημένοι! Οι σχέσεις σας χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν στα νέα δεδομένα της κοινής ζωής σας.
 • Αλληλοκατανόηση. Τα προσωπικά όρια του καθενός θα πρέπει να είναι σεβαστά και από τα δύο μέλη του ζευγαριού.
 • Έρωτας. Το απαραίτητο συστατικό για την ομαλή πορεία ενός γάμου. Οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν θα πρέπει να επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική σας ζωή.
 • Παιδιά. Ο ερχομός του… πελαργού προσθέτει ακόμη ένα ρόλο για εσάς. Μην ξεχάσετε όμως, σε καμία περίπτωση το ρόλο εκείνον του/της συζύγου
 • Κρίση. Δείξτε κατανόηση, στις όποιες δυσκολίες ή ακόμη και κρίσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε.
 • Ισχυρός δεσμός. Να καταφέρνετε πάντα στο τέλος τα προβλήματα να σας ενώνουν και όχι να σας απομακρύνουν.
 • Ασφάλεια. Ο γάμος σας, είναι σημαντικό να σας παρέχει ασφάλεια και σε καμία περίπτωση ανασφάλεια.
 • Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό. Και όμως είναι αλήθεια, βασικό συστατικό και αυτό, αφού επιδρά στην απομόνωση, πλήξη, στην εκτόνωση προβλημάτων αλλά και την δημιουργία προσδοκιών.
 • Φροντίδα. Να φροντίζεις, το/τη σύντροφο σου και εκείνος εσένα. Να καταφέρνεις να του/της είσαι απαραίτητη/τος.
 • Συντήρηση. Οι αναμνήσεις, τα όνειρα, τα σχέδια είναι αυτά που θα σας γυρίζουν λίγα χρόνια πίσω, για να διατηρήσετε αναλλοίωτες όλες αυτές τις στιγμές τις οποίες ζήσατε.
 • Πειρασμός. Αποφύγετε την οποιαδήποτε επαφή με άτομα εκτός του γάμου σας, τα οποία διεγείρουν μέσα σας ερωτικά συναισθήματα.
 • Όχι βιασύνη. Μην συμφωνείτε πρόχειρα με τα όσα λέει ο/η σύντροφός σας, μόνο και μόνο για να τελειώσει γρήγορα η συζήτησή σας.

Το μεγάλο «στοίχημα» του γάμου

Τη «συνταγή της ευτυχίας» πολλοί προσπάθησαν να την πετύχουν, μα λίγοι ήταν όμως εκείνοι που τη γεύτηκαν. Η φράση «εμείς δεν μαλώνουμε ποτέ», δεν είναι αληθινή για ένα ζευγάρι! Και δεν υφίσταται, γιατί ένα ζευγάρι δίχως καυγάδες ή λογομαχίες δεν είναι φυσιολογικό, αλλά ούτε ευτυχισμένο, διότι ο θυμός, ο εκνευρισμός, ακόμη και το ξέσπασμα είναι μια φυσιολογική αντίδραση που κρατά τις ισορροπίες ανάμεσά τους.

Πολλές φορές όμως συμβαίνει να το φέρνει πιο κοντά, βλέποντας με μια διαφορετική αντίληψη την όλη κατάσταση που το έφτασε στα άκρα. Το να προσπαθούν οι σύντροφοι να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις ευαισθησίες τους, καθώς και να προσπαθούν να δίνουν συνεχώς τον καλύτερό τους εαυτό για τη σχέση τους με το/τη σύντροφό τους είναι βήματα για έναν επιτυχημένο γάμο. Τον ελεύθερο χρόνο που αφιερώνετε μεταξύ σας, επιλέξτε να τον περνάτε ευχάριστα, γιατί και οι θετικές εμπειρίες, όπως και οι ευχάριστες στιγμές, αποτελούν πηγή προστασίας της σχέσης σας.

Επιπλέον, η καλή σεξουαλική σχέση μεταξύ των δύο αποτελεί σημείο σύγκλισης και κοινής προσπάθειας για το καλύτερο δυνατό. Οι ειδικοί ομολογούν ότι η σεξουαλική επαφή διαφυλάσσει από τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να προκαλούν τόσο οι επαγγελματικές όσο και οι οικογενειακές υποχρεώσεις.

Μάθετε κι αυτό:

Εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι υπάρχουν τέσσερις μέθοδοι διαμάχης και αρνητικής προσέγγισης ανάμεσα στο ζευγάρι: η επίκριση, η άρνηση, η περιφρόνηση και η αμυντικότητα. Οι τέσσερις αυτοί παράγοντες συνήθως προμηνύουν τους «τίτλους τέλους» για ένα ζευγάρι.

Δεν κάνουμε διακρίσεις όσο αφορά τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την αναπηρία.

Πέρα από την έντονα χιουμοριστική μου διάθεση ήταν μια άκρως επιτυχημένη βραδιά.

Συγχαρητήρια για την προσεκτική επιλογή των συμμετεχόντων.

Σεμίνα, 44 ετών,Ελ.Επαγγελματίας

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου προσφέρατε. Γνωρίζετε ήδη

ότι η προσπάθεια σας απέδωσε στην περίπτωση μου

Αλέξανδρος, 55 ετών, Συγγραφέας

Το τελευταίο ραντεβού εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο από καλό, και πλέον

είμαστε ζευγάρι με τον άνθρωπο αυτόν. Ευχαριστώ θερμά!

Μαρίνα, 34 ετών,Ιδ. Υπάλληλος

Ευχαριστούμε, πού μας θυμίσατε τη χαρά,

το γέλιο και όσα θρέφουν τη ψυχή.

Βαλεία, 41 ετών,Ελ.Επαγγελματίας , Πειραιά.

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα με βοηθούσε ένα γραφείο γνωριμιών στην Ελλάδα,
αλλά το One Plus One έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση
που συστήνει τα μέλη μεταξύ τους και είπα να το δοκιμάσω!
Τους ευχαριστώ θερμα για την γνωριμία που άλλαξε τη ζώη μου...

Ελένη, 36 ετών Κέντρο  Αθήνας

Επιτέλους μια διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών που είμαι απόλυτα σίγουρη ποιον θα συναντήσω πριν τον συναντήσω. Και σας ενημερώνω ότι με όποιον βγήκα είχα πολλά κοινά και ότι τώρα τελευταία νομίζω ότι έχω βρει τον άνθρωπο που έψαχνα. Θα δείξει, όμως σας ευχαριστώ, ...μετά από τόση ταλαιπωρία σε άλλα dating sites…

Κατερίνα Α. Ιδιωτική υπάλληλος 41 ετών

Αν και πλησίασα το γραφείο σας με ενδοιασμούς και αναστολή, με εντυπωσίασε ο επαγγελματισμός σας και η βοήθειά σας για την «επιλογή συντρόφου» και πραγματικά μέσω των συνεδριών που είχα μαζί σας κατάφερα να καταλάβω τα λάθη που είχα κάνει στο παρελθόν και να κατορθώσω να διακρίνω τον άνθρωπο που μου ταιριάζει πραγματικά.  Η Τ. και εγώ κλείσαμε δέκα μήνες σχέσης  και σκεφτόμαστε σοβαρά να...  
Σας ευχαριστώ

Νίκος Δ. Δικηγόρος 39 ετών

Σας ευχαριστώ που με καλέσατε στο πάρτυ σας και που πριν ακόμη γίνω μέλος σας με γνωρίσατε σε τόσο αξιόλογα άτομα.

Άννα Μαρία Α. Συμβολαιογράφος 31 ετών

Συγχαρητήρια για το γραφείο σας. Γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα και μου αρέσουν πολύ οι εκδρομές που κάνετε, είναι πολύ ψαγμένες και οργανωμένες. Πάντα τέτοια να οργανώνετε, μην αλλάξετε τίποτα... (θέλω rafting ξανά και σύντομα)

Πάνος Σ. Μουσικός, 42 ετών

Με δύο γάμους στη πλάτη και 35 χρόνια στο εξωτερικό δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να γνωρίσω σύντροφο στην Ελλάδα που θα μου άλλαζε τόσο πολύ τη ζωή προς το καλύτερο. Πολλά ευχαριστώ

Γιώργης Ξ. Πολιτικός μηχανικός, 54 ετών

Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο  χρόνο που μου διαθέσατε και περισσότερο για τον σύντροφο που γνώρισα μέσα από το γραφείο σας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις του γραφείου σας στο internet και θα σας είμαι πάντα ευγνώμων γιατί χωρίς εσάς δεν θα γιόρταζα σήμερα τα τέταρτα γενέθλια της κορούλας μας...

Αλεξάνδρα Λ.,  φωτογράφος, 43 ετών

Θέλω να σας συγχαρώ διότι από την περιήγηση μου στα προφίλ των μελών σας, βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα πρόσωπα που σημαίνει οτι προσπαθείτε για την διατήρηση του επιπέδου αυτού!
και να σας ευχαριστήσω που με αποδεχτήκατε στην ομάδα σας .

Άννα, 49 ετών, Πολιτικός Μηχανικός

Τις καλύτερες γνωριμίες και φιλίες με άτομα με επίπεδο έκανα μέσω του oneplusone

Δέσποινα 40 ετών, δημοσιογράφος

"Το OnePlusOne και η εξαιρετική ομάδα που το δημιούργησε, με βοήθησε να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους και έδωσε αισιοδοξία και ελπίδα στην αισθηματική μου ζωή! Σας ευχαριστώ από καρδιάς"

Έλενα, 40 ετών, ιδιωτική υπάλληλος

..θα ήθελα επιπλέον να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή μου στο one plus one, καθώς μέσω αυτού μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μερικές ενδιαφέρουσες γνωριμίες, που τις χαρακτήριζαν η ποιότητα και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.

Σας ευχαριστω κ πάλι για τον χρόνο που μου αφιερώσατε, τόσο εδώ, όσο κ στο γραφείο, κάνετε σημαντική κ ουσιαστική δουλειά, και χάρηκα πραγματικά για την γνωριμία!

ΒB, 52 ετών

Διεύθυνση (Ελλάδα)

Λεωφόρος Κηφισίας 255
14561 Κηφισιά,
Αθήνα Ελλάδα

(+30) 210 80 82 490
6944 2260 62
contact@oneplusone.gr
ΔΕΥ - ΠΑΡ: 1μμ - 9μμ.

Διεύθυνση (ΗΠΑ)

101 W. North Ave.
Chicago, Illinois 60610

+1 (312) 995-0323
chicago@oneplusone.gr

Newsletter

Το one plus one ανανεώθηκε και σας προτείνει ακόμα περισσότερους τρόπους για να γνωρίσετε το σύντροφο σας, αλλά και να διασκεδάσετε!