Life Coaching

Life coaching ή αλλιώς… προπόνηση ζωής!

FIRST VIEW, Ιανουάριος 2008

Στη ζωή δεν είμαστε μόνοι… Και όταν βλέπουμε τους στόχους μας να φαντάζουνε περισσότερο με εμπόδια, παρά με ανοιχτούς ορίζοντες, εμφανίζονται οι life coaches για να μας βοηθήσουν. Για να κατακτήσουμε την προσωπική ευτυχία και για να εκπληρώσουμε ακόμα και τους πιο υψηλούς στόχους στη ζωή μας, μπορούμε να απευθυνθούμε σε μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων και δυναμικών ανθρώπων, οι οποίοι, μέσω της εμπειρίας τους και της επαγγελματικής τους κατάρτισης, υπόσχονται να βοηθήσουν όλους εμάς, για να αποκτήσουμε όλα όσα ονειρευόμαστε. Η ζωή μας μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένας αέναος στίβος, ένας αγώνας για καλές επιδόσεις στα επαγγελματικά, τα οικονομικά, τα οικογενειακά, τα συναισθηματικά… Χρειάζεται απίστευτη ψυχική δύναμη για να μπορέσει κάποιος να εκπληρώσει τους στόχους του και να κατακτήσει όλες του τις επιθυμίες. Το αν θα τα καταφέρει εξαρτάται από το πόσο καλά γνωρίζει τον εαυτό του και τις ικανότητές του, δηλαδή από μια εσωτερική παρακίνηση για αυτοβελτίωση, αλλά και από το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να διαχειριστεί τον απαιτητικό τρόπο ζωής του. Πολλές φορές όμως η δική μας προσπάθεια από μόνη της δεν επαρκεί. Χρειάζεται κάποιος ειδικός, που θα μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες μας, να οργανώσουμε τις σκέψεις μας και να στοιχειοθετήσουμε ένα δυναμικό πλάνο δράσης, προκειμένου να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που αφιερώνουν το χρόνο και την ενέργειά τους για την δική μας πρόοδο και εξέλιξη και ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό που ονομάζεται life coaching.

Τι είναι το life coaching;

Το life coaching είναι αυτό ακριβώς που περιγράφουν οι δύο λέξεις, δηλαδή η προπόνηση, η εξάσκηση του εαυτού μας για την επίτευξη των στόχων μας στη ζωή. Πρόκειται για μια δημιουργική διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης, που συντελείται οργανωμένα από άτομα που έχουν αναλάβει το έργο της καθοδήγησής μας προς τον παραπάνω σκοπό. Αυτοί είναι οι life coaches, οι άνθρωποι που έχουν τη διάθεση, τα προσόντα και την κατάρτιση να μας βοηθήσουν να γίνουμε πρωταθλητές στη δική μας ζωή. Μέσω του life coaching θα αποκτήσετε τη δυνατότητα να προλαμβάνετε τις σοβαρές επιπτώσεις του άγχους στην ψυχική σας υγεία και να λειτουργείτε αποτελεσματικά στον τόσο απαιτητικό τρόπο της σύγχρονης ζωής. Το life coaching απευθύνεται σε όλους εκείνους που αναζητούν την ποιότητα στη ζωή τους, είτε θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, είτε αλλάζοντας τις τρέχουσες συνθήκες, είτε υπερβαίνοντας τα εμπόδια και τους φόβους τους που τους αποτρέπουν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και να αναπτύξουν το δυναμικό τους στο έπακρο. Ανάλογα με τον τομέα που καλούνται να ενδυναμώσουν οι life coaches, το coaching διακρίνεται σε personal (προσωπικά θέματα όπως αυτοβελτίωση, αυτογνωσία, προσωπική εικόνα), business (επαγγελματικά θέματα όπως σωστή διαχείριση του χρόνου, συμβουλές), financial, spiritual, parent coaching (συμβουλευτική γονέων και οικογενειακά θέματα), singles coaching (θέματα που αφορούν τις σχέσεις με το αντίθετο φύλο, όπως επιλογή συντρόφου, dating coaching, συμβουλευτική), κ.λ.π. Αξίζει να σημειωθεί ότι το life coaching λειτουργεί καθαρά συμβουλευτικά, ενώ δανείζεται στοιχεία και από διάφορες άλλες επιστήμες, όπως την ψυχολογία, την κοινωνιολογία, τον επαγγελματικό προσανατολισμό κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μεταμοντέρνες γνωριμίες Ο έρωτας είναι δύο ειδών »

Δεν κάνουμε διακρίσεις όσο αφορά τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την αναπηρία.

Πέρα από την έντονα χιουμοριστική μου διάθεση ήταν μια άκρως επιτυχημένη βραδιά.

Συγχαρητήρια για την προσεκτική επιλογή των συμμετεχόντων.

Σεμίνα, 44 ετών,Ελ.Επαγγελματίας

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου προσφέρατε. Γνωρίζετε ήδη

ότι η προσπάθεια σας απέδωσε στην περίπτωση μου

Αλέξανδρος, 55 ετών, Συγγραφέας

Το τελευταίο ραντεβού εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο από καλό, και πλέον

είμαστε ζευγάρι με τον άνθρωπο αυτόν. Ευχαριστώ θερμά!

Μαρίνα, 34 ετών,Ιδ. Υπάλληλος

Ευχαριστούμε, πού μας θυμίσατε τη χαρά,

το γέλιο και όσα θρέφουν τη ψυχή.

Βαλεία, 41 ετών,Ελ.Επαγγελματίας , Πειραιά.

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα με βοηθούσε ένα γραφείο γνωριμιών στην Ελλάδα,
αλλά το One Plus One έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση
που συστήνει τα μέλη μεταξύ τους και είπα να το δοκιμάσω!
Τους ευχαριστώ θερμα για την γνωριμία που άλλαξε τη ζώη μου...

Ελένη, 36 ετών Κέντρο  Αθήνας

Επιτέλους μια διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών που είμαι απόλυτα σίγουρη ποιον θα συναντήσω πριν τον συναντήσω. Και σας ενημερώνω ότι με όποιον βγήκα είχα πολλά κοινά και ότι τώρα τελευταία νομίζω ότι έχω βρει τον άνθρωπο που έψαχνα. Θα δείξει, όμως σας ευχαριστώ, ...μετά από τόση ταλαιπωρία σε άλλα dating sites…

Κατερίνα Α. Ιδιωτική υπάλληλος 41 ετών

Αν και πλησίασα το γραφείο σας με ενδοιασμούς και αναστολή, με εντυπωσίασε ο επαγγελματισμός σας και η βοήθειά σας για την «επιλογή συντρόφου» και πραγματικά μέσω των συνεδριών που είχα μαζί σας κατάφερα να καταλάβω τα λάθη που είχα κάνει στο παρελθόν και να κατορθώσω να διακρίνω τον άνθρωπο που μου ταιριάζει πραγματικά.  Η Τ. και εγώ κλείσαμε δέκα μήνες σχέσης  και σκεφτόμαστε σοβαρά να...  
Σας ευχαριστώ

Νίκος Δ. Δικηγόρος 39 ετών

Σας ευχαριστώ που με καλέσατε στο πάρτυ σας και που πριν ακόμη γίνω μέλος σας με γνωρίσατε σε τόσο αξιόλογα άτομα.

Άννα Μαρία Α. Συμβολαιογράφος 31 ετών

Συγχαρητήρια για το γραφείο σας. Γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα και μου αρέσουν πολύ οι εκδρομές που κάνετε, είναι πολύ ψαγμένες και οργανωμένες. Πάντα τέτοια να οργανώνετε, μην αλλάξετε τίποτα... (θέλω rafting ξανά και σύντομα)

Πάνος Σ. Μουσικός, 42 ετών

Με δύο γάμους στη πλάτη και 35 χρόνια στο εξωτερικό δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να γνωρίσω σύντροφο στην Ελλάδα που θα μου άλλαζε τόσο πολύ τη ζωή προς το καλύτερο. Πολλά ευχαριστώ

Γιώργης Ξ. Πολιτικός μηχανικός, 54 ετών

Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο  χρόνο που μου διαθέσατε και περισσότερο για τον σύντροφο που γνώρισα μέσα από το γραφείο σας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις του γραφείου σας στο internet και θα σας είμαι πάντα ευγνώμων γιατί χωρίς εσάς δεν θα γιόρταζα σήμερα τα τέταρτα γενέθλια της κορούλας μας...

Αλεξάνδρα Λ.,  φωτογράφος, 43 ετών

Θέλω να σας συγχαρώ διότι από την περιήγηση μου στα προφίλ των μελών σας, βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα πρόσωπα που σημαίνει οτι προσπαθείτε για την διατήρηση του επιπέδου αυτού!
και να σας ευχαριστήσω που με αποδεχτήκατε στην ομάδα σας .

Άννα, 49 ετών, Πολιτικός Μηχανικός

Τις καλύτερες γνωριμίες και φιλίες με άτομα με επίπεδο έκανα μέσω του oneplusone

Δέσποινα 40 ετών, δημοσιογράφος

"Το OnePlusOne και η εξαιρετική ομάδα που το δημιούργησε, με βοήθησε να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους και έδωσε αισιοδοξία και ελπίδα στην αισθηματική μου ζωή! Σας ευχαριστώ από καρδιάς"

Έλενα, 40 ετών, ιδιωτική υπάλληλος

..θα ήθελα επιπλέον να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή μου στο one plus one, καθώς μέσω αυτού μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μερικές ενδιαφέρουσες γνωριμίες, που τις χαρακτήριζαν η ποιότητα και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.

Σας ευχαριστω κ πάλι για τον χρόνο που μου αφιερώσατε, τόσο εδώ, όσο κ στο γραφείο, κάνετε σημαντική κ ουσιαστική δουλειά, και χάρηκα πραγματικά για την γνωριμία!

ΒB, 52 ετών

Διεύθυνση (Ελλάδα)

Λεωφόρος Κηφισίας 255
14561 Κηφισιά,
Αθήνα Ελλάδα

(+30) 210 80 82 490
6944 2260 62
contact@oneplusone.gr
ΔΕΥ - ΠΑΡ: 1μμ - 9μμ.

Διεύθυνση (ΗΠΑ)

101 W. North Ave.
Chicago, Illinois 60610

+1 (312) 995-0323
chicago@oneplusone.gr

Newsletter

Το one plus one ανανεώθηκε και σας προτείνει ακόμα περισσότερους τρόπους για να γνωρίσετε το σύντροφο σας, αλλά και να διασκεδάσετε!